RS Creations
Image default
Society / History

Wat zijn de voordelen van een explanimation?

Wat zijn de voordelen van een explanimation?

Als je een bedrijf hebt dan is het vandaag de dag toch nog knap lastig om de klant te bereiken. Veel mensen trappen namelijk niet meer zo snel in reclame en heel wat mensen skippen ook gewoon de filmpjes die ze te zien krijgen op de tv of op de telefoon. Het is dan ook van belang dat je dit accepteert als bedrijf zijnde. Echter is er misschien wel een oplossing voor dit probleem. Deze oplossing is ook wel bekend als de explanimation.

Misschien heb je wel een idee over wat een explanimation nu precies is. Het is eigenlijk een filmpje zoals ieder ander, er wordt namelijk ook een boodschap op de kijker overgebracht. Echter is er een cruciaal verschil en dat is dat een explanimation gebruikt maakt van illustraties. Dit is dus wel heel anders dan een standaard filmpje. Misschien begrijp je het nog niet helemaal, laten we er daarom eens een voorbeeld bij pakken. Er zijn twee filmpjes na elkaar op tv, het eerste filmpje is een vrouw wat in persoon verteld over een of ander tandpasta merk, het tweede filmpje is een soort stripverhaal over een mannetje wat op bezoek gaat bij de bank. Precies, het tweede filmpje is de explanimation. Goed, nu weet je dus wat een explanimation is maar weet je dan ook wat hier precies de voordelen van zijn?

Het interesseert de kijker

De kijker is het meest geïnteresseerd in het leukste filmpje. Dit is al sinds mensheugenis zo, de mens leeft nu eenmaal op zijn gevoel. Een standaard reclamespotje is dan ook niet zo heel erg interessant voor de kijker. Ze hebben er al honderden gezien en ze zijn hierdoor niet meer echt snel verrast met bepaalde informatie. Een explanimation daarentegen zie je niet zo heel erg vaak voorbij komen. Als deze op tv is dan zul je onbewust beter opletten, je netvlies vangt namelijk iets op wat het niet elke dag te zien krijgt. Dit is dan ook de voornaamste reden dat explanimations zo populair zijn de laatste tijd. Wanneer je eens voor de tv zit moet je maar eens opletten, vrijwel ieder modern en nieuw bedrijf maakt wel gebruik van een vorm van explanimation. Zij gaan dan ook met de tijd mee, en dit is dan ook wat precies nodig is in een technologisch tijdperk als nu.

Het spreekt een ander publiek aan

De jongeren vandaag de dag kijken niet meer zo erg veel naar de tv. Ze zitten liever op sociale media of op een ander platform. Als bedrijf moet je hier dan ook op inspelen. Je kunt namelijk ook reclame tonen op sociale media platformen, maar ook hier moet je er dus weer voor zorgen dat het de kijker wel interesseert. Er zijn al meerdere onderzoeken gehouden naar dit fenomeen. Het is dus echt zo dat de content niet zo heel erg veel uitmaakt, de uitstraling is echt het belangrijkste.

Het is net even wat anders

 Een explanimation laten maken is toch echt wel net eventjes iets anders dan een standaard reclame. Het is dan ook een goede manier om je toch te onderscheiden van de rest. Wanneer je jouw bedrijf wilt promoten dan is het belangrijk om te laten zien dat je anders bent dan de anderen, dat je dingen op een andere manier aanpakt. Dit zijn namelijk de bedrijven die de meeste klanten krijgen, als je namelijk precies hetzelfde bent dan de concurrent dan zullen ze altijd alleen maar naar de goedkoopste gaan en dat is zonde. Laat dus door middel van een explanimation zien dat je dingen anders aanpakt dan dat een ander dat zou doen.

Het is voor jou leuker

Een explanimation laten maken is leuk om te laten maken. Het is dan ook erg leuk om voor het eerst de in elkaar gezette explanimation te zien. Natuurlijk is een explanimation ook wel leuk, maar daar kun je altijd al een beetje  van voorstellen hoe het er nu echt uit gaat zien. Met een explanimation is dit vrijwel niet mogelijk, hierbij is het dus totaal een verrassing voordat je het voor het eerst af laat spelen binnen het bedrijf. Een explanimation heeft dus heel erg veel voordelen. Wanneer je een explanimation laat maken dan laat je zien dat jouw bedrijf meegaat met de tijd en dat het anders te werk gaat dan de anderen. Zo zorg je er voor dat de boodschap die je wilt meegeven maximaal blijft hangen bij de kijker, dit is tenslotte precies wat je wilt bereiken met het maken van het filmpje.