RS Creations
Image default
Society / History

Wat maakt kerstmis kerstmis?

Als ik je vraag van welke nationale feestdag je het meest gelukkig wordt, wat zou je dan zeggen? Eigenlijk elke optie is grote kans maker, zo heb je sinterklaas dat een leuk kinderfeest is, met allerlei genot overal doordat er bijvoorbeeld roetveegpieten langskomen en snoep uitdelen. Daarnaast kan hemelvaart je favoriete feestdag zijn, omdat dit een belangrijke betekenis voor je heeft. Alleen denk ik bij deze vraag dat het gros van de personen kerstmis zou antwoorden! Ik geef ze groot gelijk, dit is voor jong en oud leuk! Gezellig samen zijn bij het haardvuur en cadeaus uitpakken en zeker niet te vergeten het dineren samen, ik hou hier echt van een goed excuus om mijn familie weer te zien.

De vraag is alleen wat maakt kerstmis? De mensen, de cadeaus, de mooie diner of juist de leuke belichting? Ik zelf geloof dat de mensen kerstmis maken, gezamenlijk dingen doen en elkaar zien, maar de rest helpt zeker mee! Het helpt je in sfeer te komen en maakt het toch nog wel wat leuker! Als ik naar mijn opa en oma ga en de kerstlichtjes in de boom (lichterkette weihnachstbaum) zie door de ramen word ik al helemaal gelukkig. Gelijk een warm gevoel van binnen en dan schieten de tranen al bijna in mijn ogen!

Waar kerstbomen vandaan komen is nog de vraag er zijn verscheidene bronnen die allemaal iets suggereren. Tegenwoordig is dit vaak een naaldboom, maar dat is vaak duidelijk na een paar weken een kerstboom thuis te hebben staan! Veel mensen geloven dat het idee van een kerstboom is gekomen van de Germaanse cultuur, hier gingen de Germanen als het heel koud was s’ winters een boom (weihnachtsbaum) is brand steken voor de warmte pas later kwamen hier lichtjes in en zo bleef de traditie bestaan. De kerk heeft hier ook een grote rol in gespeeld, zij hebben om veel mensen gelukkig te houden zo’n Germaanse boom overgenomen en zo is dit door gegaan in de huishoudens van allerlei gelovige.

https://www.xmasdeco.de/