RS Creations
Image default
Society / History

Trouwringen door de jaren heen

Als je het waar dan ook in de wereld over trouwringen hebt weten ze allemaal wat het is en waar het voor staat. Trouwringen zijn een grote deel van onze cultuur en dat zijn al een lange tijd.

Als we terug gaan naar de oprichting van ons lans Koninkrijk der Nederlanden bestonden trouwringen al. Het had alleen toen een hele andere betekenis dan het nu heeft. Vrouwen hadden toen geen rechten en ze werden door de familie uitgehuwelijkt om de familie vooruit te helpen. Het hoofd van het gezin zou nooit zijn dochter uithuwelijken tenzij de familie er baat bij had. Het had niks te maken met liefde. De trouwringen waren een deel van de transactie. De vader gaf zijn dochter aan haar man en met de trouwringen werd dit bezegeld.

Dit was natuurlijk heel lang geleden en trouwringen hebben nu een romantische betekenis. Vrouwen kiezen zelf met wie ze trouwen of dit nou een man of vrouw is. Vrouwen hebben gewoon dezelfde rechten die we hebben. Nu zijn de trouwringen vooral symbolisch en het symbolisme ervan is heel mooi. De trouwringen hebben namelijk geen begin of einde. Wat betekent dat de gelukkige koppels liefde ook geen begin of einde kent.

Mooier kan het toch niet?