RS Creations
Image default
Society / History

Spuitgieten bij HSV TMP

Bij HSV TMP kunt u terecht voor het laten spuitgieten van grote kunststof vormdelen, behuizing of andere onderdelen. Daarnaast kunt u ook de assemblage aan ons overlaten. Door onze jarenlange ervaring met de ontwikkeling van kunststof onderdelen en onze grote kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken bent u bij ons aan het juiste adres voor het realiseren van uw productideeën. 

Duurzaam spuitgieten

Bij HSV TMP denken wij niet alleen na over de beste technieken en materialen voor het spuitgieten, maar ook over duurzaamheid. Zo zijn wij bijvoorbeeld bezig met het minimaliseren van het materiaalgebruik, het optimaliseren van de matrijsinvestering, de assemblage en de logistieke oplossingen die u tijd en geld besparen. Daarnaast maken wij bij zowel de productie, als de assemblage gebruik van duurzame energie, opgewekt vanuit zonnecollectoren en recyclingmateriaal. Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor al uw kunststof producten. 

Het proces

Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de uitvoerbaarheid van uw idee. Wanneer u een goed idee heeft, waarbij wij van dienst kunnen zijn, zullen wij eerst matrijstekeningen maken. Wanneer deze tekeningen kloppen, wordt de matrijs geproduceerd, waarna wij eerst een proefversie van uw product maken. Wanneer deze is goedgekeurd, gaan wij aan de slag met de productie. Bij de productie wordt het kunststof als granulaat of poeder aangevoerd en gesmolten tot een massa. Deze massa wordt onder hoge druk ingespoten in de matrijs waarvan de holte de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt u het gewenste product. Wanneer uw product uit meerdere losse onderdelen bestaat, zullen deze apart worden gemaakt en later worden gecombineerd in de zogenaamde assemblagefase. 

De assemblagefase

Ook voor de assemblagefase kunt u terecht bij HSV TMP. Afhankelijk van het aantal onderdelen en materialen is deze fase snel of minder snel klaar. Vaak worden de losse onderdelen eerst bewerkt. Scherpe randjes worden glad gemaakt en er kan een glanzende laag worden toegevoegd. Na de afwerking van de losse onderdelen worden deze onderdelen samengevoegd en heeft u een compleet product. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden wat betreft uw productidee? Kijk dan eens op onze website!