RS Creations
Image default
Society / History

Liedjes zingen

Liedjes zingen 

In dit artikel vind je leuke websites met kinderliedjes. Sint Maarten Liedjes, Kersliedjes, Sinterklaasliedjes of andere leuke kinderliedjes zingen voor peuters, kleuters en kleine kinderen. Gezellig met je kinderen liedjes zingen tijdens het eten, voor het slapen gaan of tijdens het spelen.

 

Sint maarten liedjes

Op de eerste website vind je Sint Maarten liedjes. Sint maarten is een feest dat in verschillende Europese steden jaarlijkse wordt gevierd. De kinderen gaan met een lampion langs de deuren en zingen een liedjes. Als de kinderen klaar zijn met zingen ontvangen ze een snoepje.

Het Sint maarten feest is vandaag de dag geen religieus feest meer zoals dit vroeger het geval was. Op sommige katholieken basisscholen wordt er nog wel aandacht aan besteed, maar dit is meestal maar beperkt. Sint Maarten is ontstaan in het jaar 372 en kent zijn oorsprong door dat de heilig Sint-Martinus zijn mantel in tweeën sneed en de mantel met een arme bedelaar deelde.

 

 

Sinterklaas

Op 5 december wordt het Sinterklaas feest gevierd in Nederland. Meestal komt de Sint in november vanuit Spanje naar Nederland en vervolgens vindt er een intocht plaats in een Nederlandse stad. De Sint komt met zijn zwarte pieten langs om cadeautjes te brengen en de kinderen gaan vaak Sinterklaasliedjes zingen.

Oorspronkelijk komt Sinterklaas vanuit Lycië wat vandaag de dag Turkije is. Sint Nicolaas stond bekend als een gulle gever, waardoor ook het feest vandaag de dag bestaat uit het geven van cadeautjes aan de kinderen.

 

Kerst

Op 25 en 26 december is het ieder jaar Kerst. Een gezellig tijd om met je familie samen te komen. Er worden cadeautjes onder de kerstboom gelegd en er worden kerstliedjes gezongen. Sommige mensen denken dat Kerstmis is ontstaan door Coca Cola maar dit is niet het geval. De Germanen vierde rond midwinter al de Joelfeesten ergens rond het jaar 300. Pas in de 19e eeuw werd de kerstman door Nederlandse kolonisten naar Amerika gebracht, vanwege het  Sinterklaasfeest (Santa Claus). Uiteindelijk is ook het kerstfeest in Europa populair geworden.

 

 

 

https://www.kinderliedjeszingen.nl/