RS Creations
Image default
Society / History

Hoe kies je de juiste tandarts werkstoel en apparatuur voor je nieuwe praktijk?

Het kiezen van de juiste tandarts werkstoel en apparatuur voor je nieuwe praktijk is een grote beslissing. Je gaat vast en zeker nog lange tijd gebruik maken van zowel de apparatuur als de stoel. Daarom is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. Hoewel de verleiding om te kiezen voor apparatuur die je al in andere praktijken gebruikt hebt, groot is. Het is ook dan juist belangrijk om verstandige beslissingen te nemen op basis van de specifieke behoeften van je eigen nieuwe praktijk en niet die de praktijkeigenaren voor wie jij in het verleden gewerkt hebt.

Stel je budget voor tandarts werkstoel en apparatuur vast

Het budget voor zowel tandarts werkstoel als overige apparatuur is een belangrijke overweging bij het maken van een keuze. Je hebt er immers helemaal niks aan wanneer je geld halverwege het hele proces al opraakt! Zorg ervoor dat je de tijd neemt voor het vaststellen van je budget. En zorg er dan ook voor dat je voorkeuren binnen je budget passen voordat je overgaat tot aanschaf. Zorg ervoor dat je rekening houdt met zaken als hoe ver je je mogelijk in de schulden moet steken en het tijdspad waarop betalingen verricht moeten worden.

Het instellen van prioriteiten

Bij het selecteren van tandheelkundige apparatuur zijn er verschillende prioriteiten die je moeten helpen bij het kiezen van de apparatuur die je echt wilt voor je praktijk. Stel jezelf deze belangrijke vragen voordat je een bepaald apparaat aanschaft.

Is dit apparaat comfortabel voor de patiënt? Neem de tijd om in de tandartsstoel te gaan zitten. Wriemelen in de stoel. Verken het vanuit het perspectief van de patiënten. In sommige gevallen brengen patiënten veel tijd in deze stoel door wil je er helemaal zeker van zijn dat ze zich ook dan op hun gemak voelen. Houd dezelfde overweging in acht met alle andere apparatuur die patiënten geacht worden te gebruiken.

Is dit apparaat comfortabel voor u, uw assistenten, uw hygiënisten en anderen die aan het werk zijn?

Ergonomie is ongelooflijk belangrijk wanneer je je de hele dag over je patiënten buigt. Zorg ervoor dat je stoel, de tandartsstoel en alle apparatuur zijn ontworpen met ergonomie op de voorgrond, zodat je een geweldig systeem kunt kiezen dat perfect bij jou past.

Is dit een kwalitatief hoogwaardig apparaat? Zeker, al is het mogelijk geld te besparen door de aanschaf van budgetapparatuur. Helaas betekent dat vaak dat je de apparatuur al binnen slechts enkele jaren moet vervangen – en dat betekent meestal meer geld in de loop van de tijd. Neem gerust contact op met de professionals van AllDent. Zij kunnen al je vragen beantwoorden of maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom.