RS Creations
Image default
Society / History

De juiste backpack kiezen voor je reis

Ga je op een verre reis, dan is het belangrijk om ook een goede backpack te hebben. Een goede backpack voorkomt dagelijkse irritaties en frustraties, want je backpack vormt in feite je kast tijdens je reis.

 

Grofweg zijn er drie soorten backpacks die je vaak ziet: een backpack met één opening (bovenkant) een backpack met twee openingen (boven en onder of rits aan zijkant) en backpacks die je volledig open kunt ritsen en openklappen.

Comfort is belangrijk

Ik raad je aan om te kiezen voor een backpack die minimaal een flinke rits heeft aan de zijkant. Dit maakt het een stuk makkelijker om je spullen te vinden en maakt het in- en uitpakken dus ook een stuk makkelijker.

 

Een backpack met één opening is een recept voor frustratie. Je spullen raken snel door de war en je zit lang te graven om dat ene shirt te vinden.

 

Let daarnaast goed op de bekleding aan de achterzijde van de backpack. Het is goed als hier een flinke demping zit, zodat er geen harde dingen uit je backpack in je rug steken. Omdat je soms misschien een tijd moet lopen met de backpack, is het belangrijk dat de tas goed past op je rug.

 

Bij de meest backpackzaken kun je ze overigens gevuld testen, zodat je precies weet hoe de tas voelt als je hem hebt ingepakt.

Extra vakjes

Onderschat tenslotte niet het belang van veel vakjes in je backpack. Ik heb zelf gemerkt dat ik vroeg of laat alle vakjes wel gevuld heb tijdens mijn backpackreis. Bijvoorbeeld met documenten die je krijgt voor een busreis, maar ook om kleine spullen te bewaren, zoals slotjes.

 

Bewaar in de zichtbare vakjes overigens geen belangrijke spullen als je portemonnee en paspoort. Het is de eerste plek waar een zakkenroller zal zoeken.