De e-sigaret lijkt door heel Europa een steeds grotere trend te gaan worden. Steeds meer rokers zien de voordelen van de elektronische variant in en besluiten over te stappen. Ook in Nederland stappen meer en meer rokers over naar de e-sigaret.

De e-sigaret trend is niet zo maar een trend, het is een bijzondere en positieve trend die echt iets toevoegt aan het leven van rokers. Sinds 2015 is bekend dat de e-sigaret vele male minder schadelijk is dan een tabak sigaret, sindsdien hebben veel rokers het besluit genomen om over te stappen naar de e-sigaret. Naar verwachting zal in 2017 en ook nog in 2018 het aantal dampers met grote aantallen door heel Europa toe nemen.

De e-sigaret, wat is het ?

Een e-sigaret is een eenvoudig apparaatje dat de klassieke tabak sigaret prima kan vervangen. Het is een elektrisch apparaatje dat gevuld wordt met een nicotine oplossing, ook wel e-liquid genoemd. De e-sigaret verdampt deze nicotine oplossing doormiddel van een gloeispiraal, zo kan de gebruiker van de e-sigaret de damp inhaleren en aan zijn nicotine behoeftes komen.

E-sigaret als hulp middel stoppen met roken

Wil je stoppen met roken? Dan is de e-sigaret een prima hulp middel dat zich al duizend maal bewezen heeft. Omdat je zelf de hoeveelheid nicotine in van jouw e-liquid bepaald kun je gemakkelijk en structureel het nicotine gehalte verlagen. Dat zal er toe leiden dat de nicotine behoefte van het menselijk lichaam af neemt en uit eindelijk helemaal weg gaat. Met als gevolg dat je niet meer hoeft te roken en geen e-sigaret meer hoeft te gebruiken.

Uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door een professor is gebleken dat de e-sigaret het meest effectieve middel is om te stoppen met roken, ook voor de lange termijn werkt het prima. Dat komt door het feit dat de nicotine behoefte verdwenen is en je daarom geen behoefte meer hebt aan een sigaret.

Waar koop je een e-sigaret?

Het is uiterst belangrijk dat als je een e-sigaret wil kopen je goed voorgelicht wordt hoe deze te gebruiken. Wordt je niet goed voorgelicht dan zal de e-sigaret het snel begeven aangezien deze gevoel is. Het is daarom af te raden jouw e-sigaret te kopen bij een tankstation of supermarkt, dat zijn bedrijven die een graantje mee willen pikken van de trend. Wil je maximaal profiteren van jouw e-sigaret koop deze dan bij een speciaalzaak, zij zullen jouw altijd goed voorlichten omdat ze er baat bij hebben als je terug komt om onderdelen en e-liquid te kopen. Ook webwinkels die gespecialiseerd zijn in e-sigaretten zijn een zeer geschikte locatie om jouw e-sigaret te kopen.

E-sigaret tachtig procent goedkoper dan tabak sigaret

Als je gaat uitreken wat een e-sigaret kost op jaar basis en je gaat ook uitrekenen hoeveel het roken van tabak sigaretten kost op jaar basis schrik je je rot wat het verschil is. Het gebruik van een e-sigaret is maar liefst tachtig procent goedkoper. Hierin is alles mee gerekend inclusief een aanschaf waarden van 35 euro.

Hoe dat komt is heel eenvoudig uit te leggen; een pakje sigaretten kost circa 6 euro en bevat 19 sigaretten. Een flesje e-liquid kost vijf euro en is vergelijkbaar met maar liefst honderdtwintig sigaretten.