RS Creations
Image default
Society / History

Cloud telefonie

Cloud telefonie, ook wel bekend als hosted VoIP, is een bepaalde techniek die gebruikt wordt om zakelijk te kunnen bellen. Bij de Nederlandse Provider is het allemaal mogelijk, bij ons kan je naast hosted VoIP ook kiezen voor de SIP trunk en nog veel meer opties omtrent zakelijke telecom. Veel mensen weten echter niet wat cloud telefonie precies is, hoe het werkt en wat de voordelen voor klanten kunnen zijn. Vandaar dit artikel, om alles te verhelderen zodat weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden.

Cloud telefonie van de Nederlandse Provider

Het makkelijke aan cloud telefonie is dat het gebruik maakt van een telefooncentrale die zich volledig in de cloud bevindt. Hierdoor hoeven organisaties geen geld meer te investeren in dure onderhoudscontracten, en verloopt alles ietsjes soepeler. Hoge investeringen zijn een ding van het verleden, waar jij geen zorgen meer om hoeft te maken. De Nederlandse Provider zorgt ervoor dat alles up-to-date blijft, als klant heb je er geen omkijken meer naar.

De telefooncentrale

De telefooncentrale die in de cloud zit is dus hypermodern, zo modern dat het geen fysieke gestalte meer op aarde heeft. Onderhoud hoeft alleen nog maar besteed te worden aan de servers waar de telefooncentrale op runt. De Nederlandse Provider regelt alles.

De voordelen

Er zijn een heleboel voordelen om van te genieten als klant, wanneer je kiest voor hosted VoIP. De voornaamste hebben we al genoemd, namelijk het feit dat je geen eenmalige investering meer hebt bij het aanschaffen van een telefooncentrale. Daarnaast zijn er grote besparingen mogelijk op gesprekskosten, en dat kan wel gaan tot 70%! Ook worden een heleboel nieuwe functies beschikbaar, die voorheen niet mogelijk waren. Deze kunnen eenvoudig toegevoegd worden en een heleboel processen vergemakkelijken, zoals vast-mobiel integratie of een koppeling met de bedrijfssoftware. Daarbij kunnen onze klanten ook een receptionistenpost verwachten, waarmee het mogelijk wordt om de actuele beschikbaarheid van collega’s te zien, wordt er doorgeschakeld bij calamiteiten én is er geen onderhoud meer waar de organisatie zich zorgen over hoeft te maken. Benieuwd naar wat hosted VoIP voor jou kan betekenen? Vraag op onze website een offerte aan!